Begynder Teleskoper

Her har vi udvalgt de mest populære stjernekikkerter, begynder teleskoper der er nemme at starte med. Alle vore stjernekikkerter (teleskop kikkerter) kommer med stativ og tilbehør, så du straks er klar til at gå i gang. Her findes den bedste stjernekikkert til børn og begynder stjernekikkert til voksne, som er nemme at betjene. Af teleskop til børn og nybegynder kan vi anbefale vores Starfinder 60 eller Celestron Astromaster 60 og Celestron Astromaster 70, som er kvalitets teleskoper til en rigtig fin pris. Til den mere seriøse amatør astronom kan vi anbefale at se på Celestron Astromaster 114 EQ eller Celestron Astromaster 130 EQ.

Vi er selvfølgelig klar med kvalificeret rådgivning, hvis du har spørgsmål om valg af stjernekikkert.

Du kan læse mere om valg af teleskop her: Guide til stjernekikkert

Begynder teleskoper og stjernekikkerter

Interessen for det ydre rum er stigende, hvor flere og flere folk i alle aldre bliver fascinerede af de mange flotte fænomener som rummet kan byde på. Ikke nok med at vi har en masse flotte planeter og stjerner i det ydre rum, men så har vi også rigtig mange ubesvarede spørgsmål omkring rummet, som gør hele oplevelsen en tand mere spændende. Spørgsmålene må vi dog vente med at få besvaret, men i mellemtiden kan du med et begynder teleskop eller en begynder stjernekikkert, se på de forskellige objekter og holde øje med det sjældne fænomener som opstår i rummet. Med et begynder teleskop kan man spotte forskellige stjernebilleder, planeter eller stjerneskud helt tæt på. Det kan dog godt kræve lidt træning at styre et teleskop, og derfor findes der en masse begynder teleskoper og begynder stjernekikkerter som hver især har deres styrker og svagheder. Det kan være en kæmpe og avanceret jungle at finde rundt i, og derfor vil vi hos kikkertland tage jer i hånden og vise jer de mest basale ting at kigge efter, når du skal have dit første begynder teleskop.

Teleskop

De to helt basale ting som et komplet begynder teleskop eller stjernekikkert sæt består af, er selve teleskopet og stativet. Hvis vi tager teleskopet først, så findes der flere typer af teleskoper, som har hver deres styrker og svagheder. Så inden at du skal ud og investere i et begynder teleskop, så er det ret godt at vide, hvad du gerne vil bruge det til. Her findes der nemlig 3 typer af begynder teleskoper/ begynder stjernekikkerter:

  • Newton spejlteleskoper – Begynder teleskoper af denne type differentiere sig ikke alt for meget fra hinanden. Selve hovedspejlet i dette begynder teleskop kan dog være lavet af forskellige typer glas, hvilket kan give et bedre billede i sidste ende. Dette begynder teleskop er optimalt til at se på stjerne og tage fotos.
  • Cassegrain teleskopet – Teleskoperne af denne type kan differentiere sig lidt mere fra hinanden end den forgående type. Disse teleskoper er ret kompakte og er utroligt gode til at fange ting som planeter, månen, stjernerne og kan fungere som en kraftig udsigtskikkert.
  • Linseteleskoper – De er gode til planeter, månen, brede billeder af stjernehimlen og kan også fungere som en god udsigtskikkert. Disse teleskoper fås i både en lang version samt en kort version, hvor de lange er gode til planeter hvorimod de korte er gode til stjerner.

Er du interesseret i at læse mere om de forskellige typer stjernekikkerter, så kan du blive klogere og læse mere under kategorierne linseteleskoper og spejlteleskoper her på kikkertland.dk.

Stativ

Nu hvor vi har lidt viden omkring de forskellige typer af begynder teleskoper, så smutter vi videre til den næste basale ting, nemlig stativet. Et stativ kan fås med eller uden motor/computerstyring. Om du skal vælge et begynder teleskop med eller uden motor/computerstyring er afhængigt af, hvad som du skal bruge teleskopet til. Med et begynder teleskop uden nogen form for erfaring, så ville det være ideelt at have en med motor eller computerstyring. Derved kan du få lidt hjælp til at tage gode billeder, eller også vil det computerstyrede begynder teleskop selv finde rundt på himlen og finde som man kan kigge efter.

Alle disse oplysninger kan være meget at tage ind, og er du stadig i tvivl om hvilket begynder teleskop som du skal have dig, så er du altid velkommen til at ringe ind til os med alle dine spørgsmål! Du kan også få gode råd, om hvilket teleskop, der er bedst at vælge til nybegynder og børn i vores stjernekikkertguide til nybegynder